Mijn hondenbaan

Hier kun je alles lezen over mijn geweldige hondenbaan; dingen die ik meemaak, bedenk, alles over het honden uitlaten, honden verzorgen, katten verzorgen en over mijn eigen bedrijf is hier te vinden.

Huisdierenservice Bobbie & Co


zondag 11 augustus 2013

Lieve kleine Floortje

Goeiemorgen allemaal!

Toen ik net begon met Bobbie & Co, was er ook de mogelijkheid om honden op te vangen (dag- of vakantieopvang)
Dit is door verschillende redenen gestopt, maar er zijn een paar honden die nog altijd bij ons komen logeren als de baasjes op vakantie gaan. Deze week logeert de kleine kooiker Floor bij ons.

Floortje leerde ik kennen eind 2009. Baasjes gingen naar een kerstmarkt, en of Floortje dan een weekend bij ons kon komen? Dat was natuurlijk prima.
Tijdens het intakegesprek werd mij verteld dat Floortje niet wilde drinken. Ik weet nog dat ik dacht dat dat onzin was. Elke hond drinkt toch?
Om haar toch vocht binnen te laten krijgen, kreeg ze door haar eten nog een hoop water.
Toen Floortje bij ons kwam, heb ik haar een aantal keren gewoon uit de drinkbak zien drinken. 'Zie je wel,' dacht ik, ze zullen het wel gewoon niet zien.
Na het weekend kwamen de baasjes haar ophalen. Floortje begroette ze heel enthousiast, om daarna naar de drinkbak te lopen en een paar slokjes te nemen. De baasjes waren helemaal verbijsterd. Dit hadden ze nog nooit gezien.
Een paar weken later verstuurde ik kerstkaartjes naar al mijn connecties. Aangezien Floortje vlakbij mij woonde, ben ik daar even persoonlijk langs gegaan. Floortje was dolenthousiast, en nadat ze mij had begroet rende ze naar de drinkbak toe en begon een paar fikse slokken te nemen. De baasjes vertelden mij dat ze nog steeds niet uit zichzelf dronk, dus waarom ze dronk als ik in de buurt was?
Nu zijn we een paar jaar verder en Floortje drinkt gewoon. Hoe het kwam dat ze bij mij wel dronk, we weten het nog steeds niet. Ik vermoed dat het kwam omdat ze de andere honden in de opvang zag drinken, en zien drinken doet drinken.

Buiten het drinken hebben we nog meer meegemaakt met Floortje. Het is een grappig hondje, heel lief voor mensen maar een beetje een tutje naar andere honden. Met de labradors van mijn ouders gaat ze heel goed, maar de eerste keer dat zij en Lela elkaar ontmoeten hebben ze elkaar de pan uitgevochten. Floortje had een behoorlijke wond op haar kop. Wat voelde ik me schuldig.
Toen ze op werd gehaald en ik vertelde wat er was gebeurd, was de reactie van het baasje: "Ach, wat sneu voor jou, Bernadette."
En toen ik later de dochter van de baasjes sprak, vertelde zij dat toen ze het hoorden, ze allemaal zeiden: "Ach, wat naar voor Bernadette"
Ze vertelde me dat zij heus wel wisten dat Floortje niet zo'n leuke hond naar andere honden was. Ze gaat nu beter met andere honden, alleen Lela hoef ik niet mee te nemen als Floortje weer eens bij mijn ouders logeert. Dan schipper ik tussen beide huizen.
Dus zometeen ga ik weer richting Steenwijkerwold, om een lekker stuk met Floortje en de labradors te lopen. Een fijne dag gewenst!
Groetjes, Bernadette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten